Vexve Armatury Group vahvistaa asemaansa petrokemian alalla ostamalla erikoisventtiilejä toimittavan saksalaisen ZMK Technologies GmbH:n

News

5.6.2020

  • Vexve Armatury Group on hankkinut 95,5 % osakkeista ZMK Technologies GmbH:ssa, joka on petrokemian teollisuudelle räätälöityjen venttiilien johtava suunnittelija ja globaali toimittaja.
  • Hankinta vahvistaa Vexve Armatury Groupin petrokemian liiketoimintaa. Vexve Armatury Group on Euroopan johtava vaativiin sovelluksiin tarkoitettujen venttiilien toimittaja, jolla on tuotantolaitokset Suomessa, Tšekissä ja Venäjällä.
  • Vexve Armatury Groupin omistaa DevCo Partners Oy, kehityskumppani ja aktiivinen omistaja, jonka tavoitteena on rakentaa pitkällä aikavälillä globaalisti johtavia yrityksiä valikoiduilla niche-toimialoilla.

Vexve Armatury Group Oy (”Vexve Armatury”) on hankkinut 95,5 % saksalaisen ZMK Technologies GmbH:n (”ZMK”) osakekannasta singaporelaiselta pörssiyhtiö Advanced Holdings Ltd:lta sekä yhtiön perustajilta. ZMK on alan johtava etyleenituotantoon keskittyvien petrokemian erikoisventtiilien suunnittelija ja toimittaja.

Kauppa vahvistaa Vexve Armaturyn petrokemian liiketoimintaa ja täydentää yhtiön valikoimaa, johon kuuluu korkealaatuisia venttiilejä ja palveluja vaativiin sovelluksiin. Kaupan jälkeen Vexve Armaturyn liikevaihto nousee yli 130 miljoonaan euroon. Kauppa ei vaikuta ryhmän tehtaisiin ja nykyisiin toimintoihin. Samoin ZMK:n pääkonttori ja muut toiminnot jatkavat Dürenissä/Niederzier, Saksassa.

Meille on kunnia päästä yhdistämään voimamme ZMK:n ja sen erittäin kokeneen tiimin kanssa, joka on petrokemian alan vaativimpia venttiiliratkaisuja toimittavan yhtiön menestyksen taustalla. Vexve Armatury ja ZMK tunnetaan molemmat tuotteidensa erinomaisesta laadusta sekä halustaan tarjota asiakkailleen alan parasta palvelua. Olemme innoissamme uuden yhdistelmän tarjoamista mahdollisuuksista”,

sanoo ZMK:n toimitusjohtaja ja toinen perustaja Rüdiger Klein, joka jatkaa roolissaan.

”Olen tyytyväinen siihen, että uuden omistajan kanssa pystymme jatkamaan ja entisestään syventämään yhteistyötämme asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa”,

lisää ZMK:n toinen perustaja ja vanhempi neuvonantaja Norbert Marx.

”Olen iloinen, että olemme voineet osallistua ZMK:n kasvuun ja tukemiseen yhtiön alusta lähtien. Samalla olen kuitenkin vakuuttunut, että yhtiö jatkaa samalla menestyksen tiellä tärkeänä osana Vexve Armatury Groupia”,

Advanced Holdings Ltd:n perustaja ja toimitusjohtaja Kar Wong toteaa.

Lisätietoja:
Vexve Armatury Group
Toimitusjohtaja Jussi Vanhanen
Puh. +358 40 5672 458
jussi.vanhanen@vexvearmatury.com

Vexve Oy lyhyesti
Vexve on maailman johtava venttiiliratkaisujen toimittaja kaupunkien ja teollisuuden lämmitys- ja jäähdytystarpeisiin. Vaativiin sovelluksiin kehitettyjä Vexven venttiili- ja säädintuotteita sekä hydraulisen ohjauksen ratkaisuja käytetään kaukoenergiaverkoissa, voimalaitoksissa sekä rakennusten lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmissä. Yhtiön liikevaihto oli 49 miljoonaa euroa vuonna 2018.

DevCo Partners Oy lyhyesti
DevCo on kehitysyhtiö ja aktiivinen omistaja, jonka tavoitteena on rakentaa pitkällä aikavälillä globaalisti johtavia yrityksiä valikoiduilla niche-toimialoilla. DevCo tukee yritystensä kehitystä tarjoamalla operatiivisia lisäresursseja, strategista tukea, vahvan neuvonantajaverkoston ja pitkäjänteistä pääomaa. DevCo omistaa nykyisin kaksi oman toimialansa johtavaa laatuyritystä – Vexven ja Medix Biochemican.