Medix Biochemica laajentaa tuoteportfoliotaan ja vahvistaa läsnäoloaan Pohjois-Amerikan markkinoilla ostamalla EastCoast Bion liiketoiminnan

5.6.2020

• Medix Biochemica on ostanut yhdysvaltalaisen EastCoast Bion (“ECB”) liiketoiminnan. ECB tarjoaa korkealaatuisia antigeenejä, vasta-aineita ja muita bioreagenssejä in vitro - diagnostiikkateollisuudelle (“IVD”) maailmanlaajuisesti.
• Kaupan seurauksena Medix Biochemican ja ECB:n toisiaan tukevat tuotevalikoimat ovat saatavissa saman maailmanlaajuisen myyntiverkoston kautta.
• Medix Biochemica tavoittelee johtavaa asemaa IVD-teollisuuden kriittisten raaka-aineiden toimittajana, ja ECB:n hankinta on tärkeä askel yhtiön strategian toteuttamisessa.
• ECB:n perustaja Clark L McDermith sekä toimitusjohtaja Pamela F Williams jatkavat kaupan jälkeen keskeisissä tehtävissä Medix Biochemican palveluksessa.

Medix Biochemica on hankkinut EastCoast Bion (”ECB”) liiketoiminnan. ECB tarjoaa kattavan valikoiman korkealaatuisia antigeenejä, vasta-aineita sekä muita keskeisiä raaka-aineita maailmanlaajuiselle IVD-teollisuudelle. Yrityskauppa laajentaa Medix Biochemican kriittisten raaka-aineiden valikoimaa mm. huumausainetestauksen sekä infektiotauti- ja eläinlääketieteellisen diagnostiikan alueilla. Lisäksi kauppa vahvistaa Medix Biochemican paikallista läsnäoloa sekä kaupallista toimintaa Pohjois-Amerikassa, ja laajentaa ECB:n tuotteiden saatavuutta mm. Euroopassa ja Aasiassa Medix Biochemican laajan myyntiverkoston ansiosta.

ECB:n organisaatio ja liiketoiminta yhdistyvät kaupan johdosta Medix Biochemican Immunodiagnostic Reagents -liiketoimintayksikköön. ECB:n perustaja Clark L McDermith sekä toimitusjohtaja Pamela F Williams jatkavat Medix Biochemican palveluksessa keskeisissä tehtävissä.

Clark L McDermithin vuonna 1995 perustama ECB tarjoaa korkealaatuisia antigeenejä, vasta-aineita ja muita immunodiagnostisten testien valmistuksessa käytettäviä kriittisiä raaka-aineita. Yhtiö tunnetaan erityisesti huumausainetesteissä sekä infektiotauti- ja eläinlääketieteellisessä diagnostiikassa tarvittavista tuotteistaan. Yhtiön pääkonttori sijaitsee North Berwickissä, Mainen osavaltiossa.

“Olemme innostuneita alkavasta yhteistyöstämme ECB:n kanssa. ECB on Clarkin ja Pamelan johdolla kehittänyt laajan tuotevalikoiman sekä osaavan tiimin ja sen taloudellinen kehitys on ollut vakuuttavaa. Kauppa on tärkeä askel kohti tavoitettamme tulla IVD-teollisuuden ykkösvaihtoehdoksi kriittisten raaka-aineiden toimittajana sekä osoitus työstämme IVD-alan toimitusketjun suoraviivaistamiseksi. ECB:n hankinta ei ainoastaan laajenna tuotevalikoimaamme uusille diagnostiikan alueille, vaan myös edelleen vahvistaa kykyämme palvella asiakkaitamme paikallisesti strategisesti tärkeillä Yhdysvaltojen markkinoilla, jossa hankimme myös viime vuoden lopussa Lee Biosolutions -yhtiön”,

sanoo Steve Ferguson, Medix Biochemican toimitusjohtaja

“ECB on hyvässä kasvuvauhdissa ja meistä on erittäin hienoa yhdistää voimamme Medix Biochemican kanssa. Medix Biochemican edelläkävijyys monoklonaalisissa vasta-aineissa, vahva tuotannollinen kyvykkyys sekä kattava myyntiverkosto Euroopassa ja Kiinassa tekevät siitä ihanteellisen kumppanin liiketoiminnallemme, työntekijöillemme ja asiakkaillemme”,

kommentoi Clark L McDermith, ECB:n perustaja.

Lisätietoja:

Steve Ferguson, CEO Medix Biochemica
Puh.: +44 7825 303680
Email: steve.ferguson@medixbiochemica.com

Pamela F Williams, CEO EastCoast Bio
Puh.: +1 207 676 7639
Email: pamelaw@eastcoastbio.com


Medix Biochemica on johtava bioteknologia-alan yritys, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi bioreagensseja sekä diagnostisia testejä kansainvälisille diagnostiikkamarkkinoille. Medix Biochemica on perustettu vuonna 1985 ja yrityksen pääkonttori sijaitsee Espoossa. Yritys muodostuu kolmesta liiketoimintayksiköstä: Immunodiagnostic Reagents, IVD Biomaterials ja Diagnostic Tests. Espoossa sijaitseva Immunodiagnostic Reagents -yksikkö kehittää korkealaatuisia monoklonaalisia vasta-aineita ja antigeenejä. IVD Biomaterials -yksikkö kehittää antigeenejä, proteiineja, entsyymejä ja muita in vitro -diagnostiikkateollisuudelle tärkeitä raaka-aineita St. Louisissa, USA:ssa (aiempi toiminimi Lee Biosolutions). Diagnostic Tests -yksikkö valmistaa vieritestauksessa tarvittavia pikatestejä Joensuussa.

Medix Biochemican palveluksessa on 170 työntekijää, ja yrityksen tuotteita on käytetty noin 18 miljardin IVD-testin valmistukseen luotettavien testaustulosten varmistamiseksi eri puolilla maailmaa. Yhtiön pääomistaja, DevCo Partners, on pitkäjänteinen suomalainen kehityskumppani ja aktiivinen omistaja, jonka tavoitteena on rakentaa pitkällä aikavälillä globaalisti johtavia yrityksiä valikoiduilla niche-toimialoilla.

www.medixbiochemica.com