Medix Biochemica laajentaa tuoteportfoliotaan huumausainetestien valmistuksessa tarvittaviin bioreagensseihin ostamalla BioStriden liiketoiminnan

5.6.2020

• Medix Biochemica on ostanut yhdysvaltalaisen BioStriden liiketoiminnan. BioStride valmistaa huumausaine- ja hormonaalisten testien valmistuksessa tarvittavia vasta-aineita ja antigeenejä in vitro -diagnostiikkateollisuudelle (“IVD”) maailmanlaajuisesti.
• Kaupan myötä BioStriden huumausainetesteissä käytettävien raaka-aineiden tuotevalikoima on saatavissa Medix Biochemican laajan globaalin myyntiverkoston kautta.
• Yrityskaupan johdosta BioStriden tuotteet tulevat Medix Biochemican ISO 13485 -hyväksytyn laatujärjestelmän piiriin.
• Medix Biochemica tavoittelee johtavaa asemaa IVD-teollisuuden kriittisten raaka-aineiden toimittajana, ja BioStriden hankinta on tärkeä askel yhtiön strategian toteuttamisessa.
• BioStriden perustaja Laura Colin sekä toimitusjohtaja Todd Corneillie jatkavat kaupan jälkeen Medix Biochemican neuvonantajina.

Medix Biochemica on hankkinut yhdysvaltalaisen BioStriden Inc. -yhtiön liiketoiminnan. Yrityskauppa laajentaa Medix Biochemican bioreagenssien tarjontaa huumausainetestien valmistuksessa tarvittaviin raaka-aineisiin. Kaupan myötä BioStriden liiketoiminta yhdistyy Medix Biochemicaan, ja BioStriden perustaja Laura Colin sekä toimitusjohtaja Todd Corneillie jatkavat Medix Biochemican neuvonantajina.

Henry Tomin ja Laura Colinin vuonna 1990 perustama BioStride kehittää ja valmistaa vasta-aineita, antigeenejä sekä entsyymikonjugaatteja maailmanlaajuisen IVD-teollisuuden tarpeisiin. Yhtiö on tunnettu erityisesti huumausainetesteissä käytettävien raaka-aineiden valmistajana ja se sijaitsee Redwood Cityssä Kalifornian osavaltiossa.

“Olen erittäin tyytyväinen tästä kaupasta, joka tuo Medix Biochemican tarjontaan BioStriden kattavan tuotevalikoiman, johon useat maailman johtavista huumausainetestivalmistajista luottavat ja joka tulee kaupan myötä Medix Biochemican ISO 13485 -hyväksytyn laatujärjestelmän piiriin. BioStriden hankinta on tärkeä askel kohti tavoitettamme tulla IVD-teollisuuden ykkösvaihtoehdoksi kriittisten raaka-aineiden toimittajana sekä osoitus työstämme IVD-alan toimitusketjun suoraviivaistamiseksi”,

sanoo Steve Ferguson, Medix Biochemican toimitusjohtaja

“Yhdistyminen Medix Biochemican kanssa on hyvin luonteva askel BioStriden kehityspolulla. Uskomme, että BioStriden asiakkaat hyötyvät Medix Biochemican vahvasta tuotanto-osaamisesta ja kattavasta kansainvälisestä myynti- ja asiakaspalveluverkostosta”,

toteaa BioStriden toimitusjohtaja Todd Corneillie.

Lisätietoja:

Steve Ferguson, CEO Medix Biochemica
Puh.: +44 7825 303680
Email: steve.ferguson@medixbiochemica.com


Medix Biochemica on johtava bioteknologia-alan yritys, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi bioreagensseja sekä diagnostisia testejä kansainvälisille diagnostiikkamarkkinoille. Medix Biochemica on perustettu vuonna 1985 ja yrityksen pääkonttori sijaitsee Espoossa. Yritys muodostuu kolmesta liiketoimintayksiköstä: Immunodiagnostic Reagents, IVD Biomaterials ja Diagnostic Tests. Espoossa sijaitseva Immunodiagnostic Reagents -yksikkö kehittää korkealaatuisia monoklonaalisia vasta-aineita ja antigeenejä. IVD Biomaterials -yksikkö kehittää antigeenejä, proteiineja, entsyymejä ja muita in vitro -diagnostiikkateollisuudelle tärkeitä raaka-aineita St. Louisissa, USA:ssa (aiempi toiminimi Lee Biosolutions). Diagnostic Tests -yksikkö valmistaa vieritestauksessa tarvittavia pikatestejä Joensuussa.

Medix Biochemican palveluksessa on 170 työntekijää, ja yrityksen tuotteita on käytetty noin 18 miljardin IVD-testin valmistukseen luotettavien testaustulosten varmistamiseksi eri puolilla maailmaa. Yhtiön pääomistaja, DevCo Partners, on pitkäjänteinen suomalainen kehityskumppani ja aktiivinen omistaja, jonka tavoitteena on rakentaa pitkällä aikavälillä globaalisti johtavia yrityksiä valikoiduilla niche-toimialoilla.

www.medixbiochemica.com