Medix Biochemica laajentaa molekyylidiagnostiikan liiketoimintaansa ostamalla myPOLS Biotecin

1.2.2022

• Medix Biochemica on ostanut molekyylidiagnostiikan kriittisiin raaka-aineisiin keskittyvän saksalaisen myPOLS Biotecin koko osakekannan.
• Kauppa laajentaa Medix Biochemican tuotevalikoimaa IVD-teollisuuden tarvitsemissa kriittisissä raaka-aineissa sekä vahvistaa yrityksen tieteellistä ja teknologista osaamista molekyylidiagnostiikan alueella.
• myPOLS Biotecin tuotevalikoima on välittömästi saatavilla maailmanlaajuisesti Medix Biochemican laajan myyntiverkoston kautta.

Medix Biochemica, johtava in vitro -diagnostiikan (”IVD”) raaka-aineiden valmistaja, on ostanut myPOLS Biotec GmbH:n (“myPOLS Biotec”) koko osakekannan. Kaupan seurauksena Medix Biochemica laajentaa tuotevalikoimaansa molekyylidiagnostiikan kriittisissä raaka-aineissa, täydentää niihin liittyvää tieteellistä ja teknologista osaamistaan sekä vahvistaa paikallista läsnäoloaan Länsi-Euroopassa. myPOLS Biotecin toiminta jatkuu kaupan jälkeen Konstanzissa Saksassa ja siitä tulee tärkeä osa Medix Biochemica – konsernin molekyylidiagnostiikan liiketoimintayksikköä. myPOLS Biotecin perustajat jatkavat yrityksen palveluksessa yrityskaupan jälkeen.

“Medix Biochemican visio on kasvaa maailmanlaajuisen IVD-teollisuuden johtavaksi itsenäiseksi kriittisten raaka-aineiden toimittajaksi, ja myPOLS Biotecin hankinta vauhdittaa kasvuamme molekyylidiagnostiikassa, joka on yksi strategisista kasvualueistamme. myPOLS Biotecilla on laaja ja innovatiivinen tuotevalikoima, joka täydentää erinomaisesti molekyylidiagnostiikan tarjontaamme. Yhtiön tuotteiden ja teknologian avulla asiakkaamme voivat nopeuttaa ja tehostaa uusien testien kehitystyötä sekä mm. kehittää molekyylidiagnostiikkaan perustuvaa testausta suoraan potilasnäytteestä. Olemme innostuneita mahdollisuudesta tarjota myPOLS Biotecin tuotteita maailmanlaajuiselle asiakaskunnallemme”,

kertoo Steve Ferguson, Medix Biochemican toimitusjohtaja.

“On hienoa liittyä osaksi Medix Biochemica -konsernia”,

sanoo Ramon Kranaster, myPOLS Biotecin toimitusjohtaja.

“Arvostamme kovasti Medix Biochemican keskittymistä laatuun ja tuotekehitykseen ja odotamme innolla, että pääsemme mukaan yhtiön hienoon kasvutarinaan. myPOLS Biotecin DNA-polymeraaseihin liittyvä huippuosaaminen tukee mielestämme hienosti Medix Biochemican pitkän aikavälin visiota ja asiakaslähtöistä toimintatapaa.”,

myPOLS Biotec

myPOLS Biotec on vuonna 2014 perustettu innovatiivinen bioteknologiayritys, joka sijaitsee Konstanzissa, Saksassa ja valmistaa korkealaatuisia molekyylidiagnostiikan raaka-aineita IVD- ja tutkimuskäyttöön. Yrityksen kehittämiä reagensseja voidaan käyttää molekyylidiagnostiikan eri menetelmissä, kuten PCR-, CRISPR-, NGS- ja isotermisen monistuksen menetelmissä. myPOLS Biotecillä on ISO 13485:2016-standardin mukainen laatusertifikaatti ja sen asiakkaita ovat in vitro -diagnostiikkayritykset, laboratoriot, tutkimusorganisaatiot sekä lääkeyhtiöt maailmanlaajuisesti.

Medix Biochemica

Medix Biochemica Group on globaalisti toimiva, johtava in vitro -diagnostiikkateollisuuden (”IVD”) raakaainetoimittaja. Tavoitteemme on mahdollistaa korkealaatuiset diagnostiset tulokset miljardeille potilaille. Asiakkaamme saavat uusia korkealaatuisia tuotteita markkinoille nopeammin ja tehokkaammin työskentelemällä yhteistyössä kanssamme. Luotamme syvään tieteelliseen osaamiseemme, tarjoamme markkinoiden merkityksellisimmän tuoteportfolion ja keskitymme laatuun kaikessa toiminnassamme. Medix Biochemica Group työllistää noin 240 diagnostiikka-alan ammattilaista. Pääkonttorimme on Espoossa ja työntekijämme Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa palvelevat asiakkaitamme paikallisesti eri puolilla maailmaa. www.medixbiochemica.com

We care. We dare. We deliver.

Yhteydenotot

Steve Ferguson, CEO Medix Biochemica
Puhelin: +358 9 547 680
Sähköposti: steve.ferguson@medixbiochemica.com