Medix Biochemica laajentaa infektiotautien globaalia vasta-ainetarjontaansa ostamalla amerikkalaisen ViroStat -yhtiön

10.11.2023

• Medix Biochemica on ostanut amerikkalaisen ViroStat-yhtiön.
• ViroStat on johtava infektiotautien vasta-aineiden ja antigeenien valmistaja, jonka tuotteita käytetään in vitro -diagnostiikkateollisuudessa ("IVD"). In vitro -diagnostiikalla tarkoitetaan henkilöstä otetun näytteen, mm. veri, sylki, virtsa, analysointia lääketieteellisiin tarkoituksiin, kuten sairauksien diagnosointiin, hoitopäätöksiin tai seurantaana.
• Yrityskauppa laajentaa merkittävästi Medix Biochemican IVD-raaka-aineportfoliota, täydentää yhtiön tieteellistä osaamista ja vahvistaa entisestään sen maantieteellistä läsnäoloa Yhdysvalloissa.
• Kauppa vauhdittaa Medix Biochemican strategian toteuttamista – yhtiön tavoitteena on kasvaa maailmanlaajuisen IVD-teollisuuden johtavaksi itsenäiseksi kriittisten raaka-aineiden toimittajaksi.

Johtava in vitro -diagnostiikan (”IVD”) raaka-aineiden valmistaja Medix Biochemica on ostanut amerikkalaisen ViroStat-yhtiön. Kaupan seurauksena Medix Biochemica laajentaa merkittävästi infektiotautien vasta-aineiden ja antigeenien tuotevalikoimaansa. ViroStatin toiminta jatkuu kaupan jälkeen Westbrookissa, Mainessa ja kaikki sen työntekijät, mukaan lukien pääjohtaja Douglas McAllister ja toimitusjohtaja Duncan McAllister, jatkavat Medix Biochemican palveluksessa yrityskaupan jälkeen.

Douglas McAllisterin vuonna 1985 perustama ViroStat on merkittävä korkealaatuisten vasta-aineiden ja antigeenien valmistaja, jonka tuotteita käytetään erilaisten infektioiden, kuten hengitystie-, sukupuolitauti-, maha-suolikanavan sekä ruokaperäisten sairauksien ja patogeenien tunnistamiseen. Yhtiö on erityisen tunnettu mm. influenssa A, influenssa B, RSV ja Strep A -pikatesteissä käytettävistä vasta-aineistaan. ViroStatin pääkonttori ja tuotanto sijaitsevat Westbrookissa, Mainessa.

“Toivotamme ViroStatin henkilöstön lämpimästi tervetulleeksi Medix Biochemicaan”,

sanoo Steve Ferguson, Medix Biochemican toimitusjohtaja.

“ViroStatin laaja ja innovatiivinen tuotevalikoima täydentää erinomaisesti tarjontaamme, ja kauppa vahvistaa tieteellistä osaamistamme sekä verkostoamme infektiotaudeissa, joka on IVD-alan vasta-aineiden ja antigeenien suurin markkinasegmentti. Olemme tehneet yhteistyötä ViroStatin kanssa jo pitkään ja arvostamme suuresti sitä, mitä Doug, Duncan ja koko ViroStatin henkilöstö ovat rakentaneet viimeisten 38 vuoden aikana. Odotan innolla, että voimme yhdessä kehittää liiketoimintaamme ja auttaa asiakkaitamme eri puolilla maailmaa taistelussa infektiotauteja vastaan”,

Ferguson jatkaa.

“Medix Biochemican ja ViroStatin tuoteportfoliot täydentävät toisiaan erinomaisesti. ViroStat tarjoaa erinomaisia validoituja vasta-ainepareja erityisesti IVD-pikatesteihin aikana, jolloin itsetestaus on maailmanlaajuisesti voimakkaassa kasvussa ja panostamme kovasti tuotekehitystoimintaamme uusien patogeenien tunnistamiseksi. Olemme hyvin innostuneita liittymisestä Medix Biochemican perheeseen.”

toteaa Douglas McAllister.

ViroStat

ViroStat LLC valmistaa vasta-aineita ja antigeenejä infektioiden tunnistukseen. Vuodesta 1985 lähtien toiminut yhtiö valmistaa tuotteita sekä IVD-teollisuuden että alan tutkijoiden tarpeisiin. Yhdysvalloissa sijaitseva yhtiö on laajalti tunnettu korkealaatuisista vasta-aineistaan, toimitusvarmuudesta, erinomaisesta asiakaspalvelusta, vahvasta teknisestä asiakastuesta sekä pitkäkestoisista asiakassuhteista.

Medix Biochemica

Medix Biochemica Group on globaalisti toimiva in vitro -diagnostiikkateollisuuden (”IVD”) raaka-ainetoimittaja. Tavoitteemme on mahdollistaa korkealaatuiset diagnostiset tulokset miljardeille potilaille. Asiakkaamme saavat uusia korkealaatuisia tuotteita markkinoille nopeammin ja tehokkaammin työskentelemällä yhteistyössä kanssamme. Luotamme syvään tieteelliseen osaamiseemme, tarjoamme markkinoiden merkityksellisimmän tuoteportfolion ja keskitymme laatuun kaikessa toiminnassamme.  Medix Biochemica työllistää 300 diagnostiikka-alan ammattilaista. Pääkonttorimme on Espoossa ja työntekijämme Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa palvelevat asiakkaitamme eri puolilla maailmaa. Yhtiön pääomistaja on suomalainen aktiivinen omistaja ja kehityskumppani DevCo Partners, jonka tavoitteena on rakentaa pitkällä aikavälillä globaalisti johtavia yrityksiä valikoiduilla niche-toimialoilla. Lisätietoja: www.medixbiochemica.com

Yhteydenotot

Steve Ferguson, CEO Medix Biochemica
Puhelin: +358 9 547 680
Sähköposti: steve.ferguson@medixbiochemica.com