Medix Biochemica laajentaa in vitro -diagnostiikassa käytettävien biomateriaalien portfoliotaan ostamalla Bioresource Technology -yhtiön

20.6.2022

• Medix Biochemica on ostanut amerikkalaisen Bioresource Technology -yhtiön (”BRT”) koko osakekannan.
• BRT valmistaa in vitro -diagnostiikkateollisuuden (”IVD”) laadunvalvonnassa ja kalibroinneissa käytettäviä biologisia materiaaleja.
• Yrityskaupan seurauksena Medix Biochemican ja BRT:n toisiaan täydentävät tuotevalikoimat ovat saatavilla maailmanlaajuisesti Medix Biochemican laajan myyntiverkoston kautta.
• Kauppa on merkittävä askel Medix Biochemica -konsernin strategian toteuttamisessa – yhtiön tavoitteena on kasvaa maailmanlaajuisen IVD-teollisuuden johtavaksi itsenäiseksi kriittisten raaka-aineiden toimittajaksi.

Medix Biochemica, johtava in vitro -diagnostiikan (”IVD”) raaka-aineiden valmistaja, on ostanut Bioresource Technology -yhtiön (”BRT”) koko osakekannan. Yrityskaupalla Medix Biochemica laajentaa kontrolli- ja referenssimateriaalien tuotetarjontaansa ja vahvistaa maantieteellistä läsnäoloaan Yhdysvalloissa. BRT:stä tulee tärkeä osa Medix Biochemica – konsernin IVD Biomaterials -liiketoimintayksikköä, joka myös valmistaa antigeenejä, entsyymejä, proteiineja ja biologisia raaka-aineita St. Louisissa, Missourissa. BRT:n toiminta jatkuu Westonissa, Floridassa, ja BRT:n pääjohtaja Derik Reichenbach sekä toimitusjohtaja Ron Dilling jatkavat strategisina neuvonantajina yrityskaupan jälkeen.

David Reichenbachin vuonna 1984 perustama BRT on johtava korkealaatuisten, IVD-teollisuuden laadunvalvonnassa ja kalibroinneissa käytettävien biologisten materiaalien valmistaja. BRT:n asiakaskuntaan kuuluu merkittävä osa maailman suurimmista testi- ja laadunvalvontamateriaalien valmistajista immunologian, kliinisen kemian ja molekyylidiagnostiikan aloilla. Yhtiön tuotteet valmistetaan ISO 13485:2016-sertifioidussa 10,000 neliömetrin tiloissa Westonissa, Floridassa ja sen palveluksessa on noin 20 alan ammattilaista.

“Tuoteportfoliomme täydentävät toisiaan erinomaisesti ja yhdessä BRT:n kanssa tarjontamme IVD-yrityksille laajenee merkittävästi kaikkialla maailmassa. Kattava valikoimamme biologisia näytteitä, plasmaa, laadunvalvontamateriaaleja, entsyymejä, proteiineja, vasta-aineita ja antigeenejä sekä laaja IVD-alan asiantuntemuksemme auttavat asiakkaitamme saamaan tuotteensa markkinoille entistä nopeammin. Visiomme on olla halutuin kumppani IVD-alan yrityksille, ja BRT:n hankinnan myötä olemme askeleen lähempänä tätä tavoitetta”,

toteaa Steve Ferguson, Medix Biochemican toimitusjohtaja.

“Olemme innoissamme liittymisestä Medix Biochemicaan”,

sanoo Derik Reichenbach, BRT:n toimitusjohtaja.

“Pitkäaikaisten suhteiden rakentaminen asiakkaidemme kanssa on läpi yrityksemme historian ollut avain menestykseemme, ja yhdessä Medix Biochemican globaalin tiimin kanssa voimme nyt tavoittaa entistä laajemmin IVD-asiakkaita ympäri maailmaa. Odotamme innolla, että pääsemme mukaan yhtiön hienoon kasvutarinaan.”

Bioresource Technology

Bioresource Technology LLC. on korkealaatuisten plasma- ja seerumivalmisteiden markkinajohtaja, jonka raaka-aineita käytetään IVD-teollisuuden laadunvalvontamateriaalien, kuten kontrollien ja referenssimateriaalien kehittämisessä ja valmistuksessa. BRT:n asiakaskuntaan kuuluu merkittävä osa maailman suurimmista testi- ja laadunvalvontamateriaalien valmistajista.

Medix Biochemica

Medix Biochemica Group on globaalisti toimiva, johtava in vitro -diagnostiikkateollisuuden (”IVD”) raaka-ainetoimittaja. Tavoitteemme on mahdollistaa korkealaatuiset diagnostiset tulokset miljardeille potilaille. Asiakkaamme saavat uusia korkealaatuisia tuotteita markkinoille nopeammin ja tehokkaammin työskentelemällä yhteistyössä kanssamme. Luotamme syvään tieteelliseen osaamiseemme, tarjoamme markkinoiden merkityksellisimmän tuoteportfolion ja keskitymme laatuun kaikessa toiminnassamme. Medix Biochemica Group työllistää noin 300 diagnostiikka-alan ammattilaista. Pääkonttorimme on Espoossa ja työntekijämme Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa palvelevat asiakkaitamme eri puolilla maailmaa. www.medixbiochemica.com

We care. We dare. We deliver.

Yhteydenotot

Steve Ferguson, CEO Medix Biochemica
Puhelin: +358 9 547 680
Sähköposti: steve.ferguson@medixbiochemica.com