Kehitysyhtiö DevCo Partners tukemaan keskisuurten yritysten kasvua

6.6.2014

  • Yhtiön tavoitteena on tehdä yksittäisiä sijoituksia keskisuuriin yrityksiin, joissa on merkittävää kehityspotentiaalia
  • DevCo tulee olemaan aktiivinen omistaja, joka osallistuu kohdeyritysten kehittämiseen sekä operatiivisella tasolla että hallituksen kautta
  • Perustajapartnerit ovat Otto Kukkonen, Teemu Alahuhta ja Lauri Stadigh
  • Hallituksen puheenjohtaja on Matti Alahuhta, joka tukee aktiivisesti yhtiön toimintaa
  • Toimintaa tukevat vahvat kotimaiset ankkurisijoittajat

Kolme suomalaista sijoitusalan ammattilaista on perustanut kehitysyhtiö DevCo Partners Oy:n (”DevCo”). Yhtiön tavoitteena on tehdä yksittäisiä sijoituksia ensi vaiheessa suomalaisiin ja jatkossa laajemminkin pohjoismaisiin yrityksiin, joissa on merkittävää kehityspotentiaalia. Kohdeyritysten tyypillinen liikevaihto on 50 - 500 miljoonaa euroa.

DevCo tulee olemaan aktiivinen omistaja, jonka partnerit osallistuvat kohdeyritysten kehittämiseen operatiivisella tasolla. Kohdeyritysten hallitukset kootaan parhaista osaajista kunkin yrityksen tarpeen mukaan. DevCon toimintaa tukevat vahvat kotimaiset ankkurisijoittajat.

DevCon avainhenkilöt ovat kokeneita omien alojensa ammattilaisia. Yhtiön perustajapartnereilla – Otto Kukkosella, Teemu Alahuhdalla ja Lauri Stadighilla – on vahva kokemus pääomasijoittamisesta, investointipankkitoiminnasta sekä liikkeenjohdon konsultoinnista. DevCon hallituksen puheenjohtaja on Matti Alahuhta, jolla on mittavaa kokemusta Koneelta ja Nokialta sekä hallitustehtävistä useista suomalaisista ja kansainvälisistä yrityksistä.

”Uskon, että voimme vahvana yksityisenä omistajana tarjota erinomaiset resurssit yritysten pitkäjänteiseen ja kestävään kehittämiseen. Pitkän tähtäimen tavoitteemme on saavuttaa asema pohjoismaisten yritysten kiinnostavimpana kehityskumppanina”, toteaa Otto Kukkonen, yksi DevCon kolmesta perustajapartnerista.

”Olen erittäin motivoitunut mahdollisuudesta lähteä konkreettisesti tukemaan lupaavien keskisuurten yritysten kasvua ja kansainvälistymistä energisen ja osaavan tiimin kanssa. Keskisuurten yritysten kasvun kiihdyttäminen ja tämän kautta uusien työpaikkojen luominen on Suomelle kriittisen tärkeää”, sanoo DevCon hallituksen puheenjohtaja Matti Alahuhta.

DevCo on perustettu kesäkuussa 2014 ja yhtiö hakee aktiivisesti sijoituskohteita.

Lisätietoja antaa:
DevCo Partnersin osakas Otto Kukkonen
Puh.: +358 50 346 3487
Sähköposti: otto.kukkonen@devco.fi