DevCo Partners vauhdittamaan Vexven kasvua

30.6.2016

  • DevCo on ostanut johtavan kaukoenergiaventtiilien valmistajan, Vexve Oy:n, koko osakekannan
  • DevCo on aktiivinen ja pitkäaikainen omistaja, ja se tähtää Vexven kasvuvauhdin ja kansainvälistymisen kiihdyttämiseen
  • Vexven hallituksen puheenjohtajana aloittaa Sari Baldauf ja yksi DevCon perustajaosakkaista Otto Kukkonen ottaa vastuulleen vt. toimitusjohtajan roolin yhtiössä
  • Jarmo Nieminen – Vexven aikaisempi omistaja, hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja – jatkaa Vexven hallituksen jäsenenä ja sijoittajana

DevCo Partners Oy (“DevCo”) on ostanut Vexve Oy:n (“Vexve” tai “Yhtiö”) koko osakekannan Partnos Oy:lta, joka on 100% Jarmo Niemisen omistama. Jarmo Nieminen jatkaa Vexven hallituksessa, mutta luovuttaa hallituksen puheenjohtajuuden Sari Baldaufille. Vexve käynnistää samalla uuden toimitusjohtajan haun. DevCon perustajaosakas Otto Kukkonen toimii toistaiseksi Yhtiön vt. toimitusjohtajana.

Vexve on suomalainen johtava korkealaatuisten venttiilien tuottaja keskittyen haastavimpiin käyttökohteisiin kaukoenergian alalla. Tuotteet takaavat muun muassa lämmityksen ja perusmukavuuden sadoille miljoonille ihmisille ympäri maailmaan. Yrityksen historia ulottuu 1960-luvulle asti, ja tänä päivänä myyntiä on vuosittain yli 30 eri maassa. Vexve tunnetaan korkealaatuisista tuotteista, nopeasta toimitusajasta sekä erittäin hyvästä asiakaspalvelusta ja tietotaidosta energia- ja ympäristöaloilla. Vuonna 2015 Vexven liikevaihto oli 46 miljoonaa euroa, ja se työllisti n. 160 työntekijää.

”Vexve on niin arvoiltaan, kulttuuriltaan kuin globaalilta markkina-asemaltaankin poikkeuksellisen vahva suomalainen yritys, ja on hienoa päästä kehittämään sitä eteenpäin yhdessä sitoutuneiden työntekijöiden kanssa. Vexve on juuri sellainen vahvojen megatrendien tukema keskisuuri yritys, jollaista olemme DevCon perustamisesta lähtien etsineet, ja tulemme tekemään kaikkemme kestävällä pohjalla olevan kansainvälisen kasvun aikaansaamiseksi”, sanoo Otto Kukkonen, Vexven vt. toimitusjohtaja ja yksi DevCon kolmesta perustajapartnerista.

”Vexven menestystarinaa on rakennettu suomalaisella työllä, yhdessä asiakkaiden, sitoutuneen ja ammattitaitoisen henkilöstön ja yhteistyökumppanien kanssa. Yhtiön kehittämistä on aina ohjannut vastuullisuus jatkuvuudesta. Nyt on oikea aika ottaa seuraava kasvuharppaus ja siihen tarvitaan vahvempaa selustaa. Luotan vahvasti DevCon kykyyn viedä Vexven liiketoiminta uudelle tasolle. Yhtiö ja sen henkilöstö ansaitsevat loistavan tulevaisuuden”, sanoo Jarmo Nieminen.

”Olen innostunut tästä mahdollisuudesta olla mukana kasvattamassa Vexven kansainvälistä liiketoimintaa ja rakentamassa suurempaa suomalaista kaukolämpöalan laite- ja ratkaisutoimittajaa. Lähtökohdat kiihdytetylle kasvuharppaukselle ovat mitä mainioimmat Jarmo Niemisen upean elämäntyön ja vahvan kasvollisen omistajuuden ansiosta – on hienoa, että Jarmo jatkaa Yhtiön hallituksessa vastaisuudessakin”, sanoo Sari Baldauf, Vexven uusi hallituksen puheenjohtaja ja DevCon teollinen neuvonantaja.

DevCo on suomalainen kehitysyhtiö ja omistaja, jonka takana ovat vankat ankkurisijoittajat. Yrityskauppaa ovat rahoittamassa mm. Matti Alahuhta, Georg Ehrnrooth, Antti Herlin, Ilkka Paananen, Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, Rettig Group ja Teollisuussijoitus.

Lisätietoja antaa:
DevCo Partnersin osakas Otto Kukkonen
Puh.: +358 50 346 3487
Sähköposti: otto.kukkonen@devco.fi

DevCo lyhyesti

DevCo Partners on kehitysyhtiö, joka tukee pohjoismaisten keskisuurten yritysten kasvua. DevCo tekee yksittäisiä sijoituksia keskisuuriin yrityksiin, joiden tyypillinen liikevaihto on 50 – 500 miljoonaa euroa ja joissa on merkittävää kehityspotentiaalia. DevCo tarjoaa yrityksilleen operatiivista asiantuntemusta kehitysohjelmien läpiviemiseksi, huippuosaajia hallitukseen ja pitkäjänteistä pääomaa tulevaisuuden kasvua varten. DevCo on suomalainen osakeyhtiö, jonka toimintaa tukevat vahvat ankkurisijoittajat.