DevCo Partners vauhdittamaan Medix Biochemican kasvua

Announcements

1.2.2018

  • DevCo on ostanut enemmistöosuuden suomalaisen bioteknologiayhtiön Medix Biochemican osakekannasta
  • Medix Biochemican aiempi pääomistaja, Minervasäätiö, jatkaa yhtiön merkittävänä omistajana
  • Medix Biochemican hallituksen puheenjohtajana jatkaa Ann-Christine Sundell ja toimitusjohtajana Ismo Råman
  • DevCon ja Minervan tavoitteena on rakentaa Medix Biochemicasta merkittävästi suurempi In Vitro diagnostiikka-alan (”IVD”) toimija

Suomalainen kehitysyhtiö DevCo Partners Oy (”DevCo”) on ostanut enemmistöosuuden Medix Biochemica Oy Ab:n (”Medix Biochemica”) osakekannasta. Yhtiön aiempi pääomistaja, Minervasäätiö, jatkaa kaupan jälkeen Medix Biochemican merkittävänä omistajana. Medix Biochemican hallituksen puheenjohtajana jatkaa Ann-Christine Sundell ja toimitusjohtajana Ismo Råman.

Medix Biochemica on yksi johtavista bioreagenssien valmistajista globaalille IVD-teollisuudelle. Lisäksi se tarjoaa omia diagnostisia testejä suuntautuen erityisesti naisten terveydenhoitoon. Medix Biochemica on perustettu vuonna 1985, ja sillä on toimipisteet Espoossa, Joensuussa ja Shanghaissa, joissa se työllistää yhteensä noin 100 ihmistä. Medix Biochemican liikevaihtoennuste vuodelle 2017 on noin 20 miljoonaa euroa, josta viennin osuus oli yli 90 prosenttia.

”Olemme seuranneet suurella mielenkiinnolla Medix Biochemican hienoa kehitystä jo useamman vuoden ajan, ja olemme innostuneita tästä mahdollisuudesta päästä kehittämään sitä yhdessä Minervasäätiön ja yrityksen henkilöstön kanssa. Medix Biochemicalla on erinomaiset tulevaisuudennäkymät positiivisten markkinatrendien sekä yrityksen vahvan maineen ja osaavan henkilöstön ansiosta. Olemme valmiita merkittäviin investointeihin Medix Biochemican kasvun ja kehitystyön tukemiseksi pitkällä tähtäimellä”, sanoo DevCo Partnersin osakas Teemu Alahuhta.

”Medix Biochemica on perustamisestaan lähtien ollut yksi alansa edelläkävijäyrityksistä, joka on saavuttanut nykyisen vahvan asemansa vastuullisen omistajapohjan, merkittävien tuotekehityspanostusten sekä ammattitaitoisen henkilöstön ansiosta. Mielestäni nyt on oikea hetki vahvistaa Medix Biochemican suomalaista omistajapohjaa yhtiön hyvän kehityksen jatkamiseksi”, sanoo Caj Haglund, Minervasäätiön hallituksen puheenjohtaja.

”On hienoa päästä tekemään yhteistyötä DevCon kaltaisen pitkäjänteisen kehityskumppanin kanssa, joka jakaa Medix Biochemican arvot sekä tarjoaa huomattavia lisäresursseja merkittävästi  suuremman suomalaislähtöisen IVD-toimijan rakentamiseksi. Olen vakuuttunut, että pystymme uuden omistuspohjamme ansiosta entistä paremmin vastaamaan globaalin asiakaskuntamme tarpeisiin”, sanoo Ann-Christine Sundell, Medix Biochemican hallituksen puheenjohtaja.

DevCo on yhtiöilleen pitkäjänteinen suomalainen omistaja, jonka toimintaa tukevat useat merkittävät ankkurisijoittajat. DevCon sijoittajakuntaan kuuluvat mm. Matti Alahuhta, Georg Ehrnrooth, Antti Herlin, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, Jarmo Nieminen, Ilkka Paananen, Rettig Group ja Kari Stadigh.

Lisätietoja antaa:
DevCo Partnersin osakas Teemu Alahuhta
Puh. +358 40 521 9296
Sähköposti teemu.alahuhta@devco.fi

DevCo Partners lyhyesti
DevCo Partners on kehitysyhtiö, joka tukee pohjoismaisten keskisuurten yritysten kasvua. DevCo tekee yksittäisiä sijoituksia keskisuuriin yrityksiin, joissa on merkittävää kehityspotentiaalia. DevCo tarjoaa yrityksilleen operatiivista asiantuntemusta kehitysohjelmien läpiviemiseksi, huippuosaajia hallitukseen ja pitkäjänteistä pääomaa tulevaisuuden kasvua varten. DevCo on suomalainen osakeyhtiö, jonka toimintaa tukevat vahvat ankkurisijoittajat.