DevCo kasvuyhtiö Blueforsin kehityskumppaniksi

Announcements

21.4.2021

  • Blueforsin perustajat Rob Blaauwgeers ja Pieter Vorselman sekä DevCo ovat sopineet pitkäjänteisestä kumppanuudesta, jonka yhteydessä DevCosta tulee Blueforsin osaomistaja.
  • Bluefors on johtava, mm. kvanttitietokoneiden kehityksessä käytettävien laimennusjäähdyttimien valmistaja, jonka kasvun tueksi DevCo tuo kokemusta globaalien yritysten rakentamisesta.
  • Rob Blaauwgeers ja Pieter Vorselman jatkavat merkittävinä osaomistajina sekä nykyisissä operatiivisissa rooleissaan myös Blueforsin seuraavassa kasvuvaiheessa.
  • Kimmo Alkio (TietoEVRYn toimitusjohtaja) ja Juha Räisänen liittyvät Blueforsin hallitukseen (Alkio nimitetään hallituksen puheenjohtajaksi), ja Ilkka Paanasesta tulee Blueforsin hallituksen strateginen neuvonantaja.

Bluefors Oy:n (”Bluefors”) perustajat Rob Blaauwgeers ja Pieter Vorselman sekä DevCo Partners Oy (“DevCo”) ovat sopineet pitkäjänteisestä kumppanuudesta, jonka johdosta DevCosta tulee yhtiön merkittävä osaomistaja. Blaauwgeers ja Vorselman jatkavat yhtiön merkittävinä osaomistajina sekä nykyisissä operatiivisissa ja hallitustason rooleissaan. DevCo, Blaauwgeers ja Vorselman ovat myös sopineet, että Blueforsin hallituksen puheenjohtajaksi nimitetään Kimmo Alkio, jäseneksi Juha Räisänen ja strategiseksi neuvonantajaksi Ilkka Paananen.

Bluefors on vuonna 2008 perustettu, nopeasti kasvava teknologiayhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Yhtiö valmistaa lähelle absoluuttista nollapistettä kylmeneviä jäähdyttimiä, joita käytetään asiakasyritysten, -tutkimuskeskusten ja -yliopistojen toimesta mm. kvanttitietokoneiden kehityksessä sekä perustutkimuksessa. Blueforsin alustava liikevaihto vuonna 2020 oli 82 miljoonaa euroa, josta viennin osuus oli yli 90 prosenttia. Yhtiö työllistää noin 250 ihmistä Suomessa, Yhdysvalloissa ja Saksassa. 

Blueforsin perustajien ja DevCon kumppanuuden tavoitteena on tarjota vahva perusta Blueforsin uraauurtavan tuotekehitys- ja innovaatiotoiminnan jatkamiseksi sekä asiakaskokemuksen kehittämiseksi yhtiön dynaamisella ja voimakkaasti kasvavalla toimialalla. Kumppanuuden johdosta DevCo tarjoaa Blueforsille täydentävää osaamista globaalien yritysten rakentamisesta sekä lisäresursseja merkittäviin pitkän tähtäimen kasvu- ja kehityspanostuksiin.

“Kun ensimmäisen kerran tapasin Laurin vuoden 2019 alussa, emme aktiivisesti etsineet kumppania. Siitä huolimatta aloitimme tiiviin yhteydenpidon, ja kahden vuoden aikana olemme tutustuneet tarkemmin DevCon toimintamalliin ja laajempaan tiimiin. Keskusteluiden myötä oivalsimme, että kumppanuudessa yhdistyisivät kaksi toisiaan erinomaisesti täydentävää toimijaa – DevCon kokemus kansainvälisten yritysten rakentamisesta ja Blueforsin teknologiajohtajuus omalla toimialallaan. Olemme innostuneita kumppanuudesta ja Blueforsin uudesta kasvuvaiheesta”, sanoo Rob Blaauwgeers, Blueforsin toimitusjohtaja ja perustaja. 

“Olemme vaikuttuneita siitä, mitä Rob, Pieter ja koko Bluefors-tiimi ovat saavuttaneet yhtiön perustamisesta lähtien. Bluefors on selvä markkinajohtaja omalla niche-toimialallaan ja näemme yhtiölle paljon mielenkiintoisia kasvumahdollisuuksia tulevaisuudessa. Olemme erittäin innostuneita mahdollisuudesta tulla mukaan yhtiön osaomistajaksi ja antaa aktiivinen panoksemme Blueforsin kehityksen tukemiseksi pitkällä aikajänteellä”, sanoo DevCo Partnersin osakas Lauri Stadigh.

Lisätietoja antaa: 

DevCo Partnersin osakas Lauri Stadigh
Puh. +358 50 524 2800
Sähköposti: lauri.stadigh@devco.fi

DevCo Partners lyhyesti

DevCo on kehityskumppani ja aktiivinen omistaja, jonka tavoitteena on rakentaa pitkällä aikavälillä globaalisti johtavia yrityksiä valikoiduilla niche-toimialoilla. DevCo tarjoaa yritysten kehityksen tueksi strategista tukea, operatiivisia lisäresursseja sekä pitkäjänteistä pääomaa. DevCo on tällä hetkellä enemmistöomistaja kahdessa globaalisti johtavassa niche-toimialan yrityksessä Vexve Armatury Groupissa ja Medix Biochemicassa.

www.devco.fi