Bluefors ostaa yhdysvaltalaisen Cryomechin – yritysosto luo globaalin jäähdytysteknologian markkinajohtajan

News

28.2.2023

Bluefors, maailman johtava kryogeenisten mittausjärjestelmien valmistaja, on sopinut ostavansa Yhdysvaltojen Syracusessa toimivan Cryomechin, joka kehittää ja valmistaa kryogeenisiä jäähdytysjärjestelmiä. Uudella yhtiöllä on lähes 600 työntekijää ja kryogeniikan asiantuntijaa Blueforsin pääkonttorilla Helsingissä sekä Saksassa, Hollannissa ja Yhdysvalloissa. Yritysoston myötä yhtiö pystyy palvelemaan entistä paremmin nykyisiä ja tulevia asiakkaitaan, jotka tekevät uraauurtavaa työtä kvanttiteknologian, perusfysiikan tutkimuksen sekä teollisten ratkaisujen parissa.

”Olemme tehneet Cryomechin kanssa yhteistyötä jo pitkään, ja nyt sovittu yritysosto on looginen seuraava askel yhteistyömme kehityksessä”, sanoo Blueforsin toimitusjohtaja ja perustaja Rob Blaauwgeers. ”Yritysosto vahvistaa yhteistä teknologista johtajuuttamme ja kykyämme palvella asiakkaitamme entistä paremmin sekä antaa meidän kasvullemme vankan pohjan nopeasti kehittyvällä kryogeniikkamarkkinalla.”

“On hienoa liittyä osaksi Blueforsia. Olemme molemmat edelläkävijöitä omilla erikoistumisaloillamme, minkä lisäksi molemmissa yhtiössä on vahvasti asiakaslähtöinen ja yrittäjähenkinen kulttuuri. Mikä tärkeintä, kummassakin yhtiössä pidetään hyvää huolta työntekijöiden hyvinvoinnista. Cryomechilla olemme nähneet käytännössä jo vuosien ajan, kuinka Blueforsin nopea kasvu on mullistanut jäähdytysteknologiamarkkinoita”, toteaa Cryomechin toimitusjohtaja Rich Dausman. ”Palvelemme jatkossa nykyisiä asiakkaitamme kuten ennenkin. Lisäksi meillä on Blueforsin kanssa toisiaan täydentävät tuoteportfoliot, minkä ansiosta pystymme jatkossa palvelemaan asiakkaitamme entistä kattavammin.”

Cryomechin osto on osa Blueforsin kasvustrategiaa, jossa yhtiö pyrkii alan edelläkävijänä jatkamaan alhaisen lämpötilan jäähdytysteknologioiden kehitystä tutkimus- ja kehitystoiminnan sekä teollisuuden tarpeisiin. Nyt julkistetun yritysoston lisäksi Bluefors on nelinkertaistanut työntekijämääränsä 400:aan viime vuosien aikana ja käynnistänyt investointihankkeen Helsingin Pitäjänmäen kampuksensa laajentamiseksi. Yritysoston myötä Bluefors on myös sitoutunut Cryomechin Syracusen toimipisteen laajentamiseen.

Yritysoston toteuduttua yhtiön nimenä säilyy Bluefors. Cryomech jatkaa Blueforsin tuotebrändinä ja sen tuote- ja palvelutarjooma säilyy muuttumattomana. Yritysosto ei johda muutoksiin Cryomechin johtoryhmässä. Yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Rich Dausman jatkaa Cryomechin toimintojen johtajana, minkä lisäksi hän liittyy Blueforsin johtoryhmän jäseneksi sekä Blueforsin hallitukseen tarkkailijajäseneksi.

Joitakin Yhdysvaltoihin kohdistuvia ulkomaisia investointeja arvioiva Committee for Foreign Investment in the United States (CFIUS) on hyväksynyt yritysoston. Yritysosto vaatii toteutuakseen hyväksynnän Cryomechin henkilöstön osakeomistusohjelman jäseniltä. Yritysostoprosessin arvioidaan tulevan päätökseen maaliskuun 2023 loppuun mennessä.

Lisätietoja:
Bluefors

Rob Blaauwgeers
Toimitusjohtaja, perustaja
Puhelin: +358 9 5617 4800
Sähköposti: rob@bluefors.com

Cryomech
Rich Dausman
Toimitusjohtaja
Puhelin: +1 315 455 2555
Sähköposti: rdausman@cryomech.com

Tietoa Blueforsista
Bluefors on maailman johtava kvanttitietokoneissa ja perusfysiikan tutkimuksessa käytettävien kryogeenisten mittausjärjestelmien valmistaja. Rakennamme markkinoiden luotettavimpia, monikäyttöisimpiä ja käyttäjäystävällisimpiä järjestelmiä. Tuotteidemme laadun ja nopeasti skaalautuvan tuotantomme ansiosta olemme globaalisti yliopistojen, tutkimuslaitosten ja yritysten valinta äärimmäisen alhaisten lämpötilojen saavuttamiseksi. Blueforsin liikevaihto on yli 130 miljoonaa euroa ja sillä on noin 400 työntekijää.
bluefors.com

Tietoa Cryomechistä
Cryomech suunnittelee ja valmistaa kryojäähdyttimiä sekä muita kryogeenisiä laitteita. Vuodesta 1963 lähtien Cryomech on valmistanut sadoille asiakkailleen Gifford-McMahon ja Pulse Tube -kryojäähdyttimiä, heliumin nesteyttämisjärjestelmiä, nestemäisen typen valmistuslaitteita sekä asiakkaiden tarpeisiin räätälöityjä kryostaatteja. Cryomech tarjoaa palveluitaan toimijoille muun muassa kvanttiteknologian, lääketeollisuuden, uusiutuvan energian sekä kylmäfysiikan parissa.
cryomech.com