Bluefors ostaa jakelijansa Rockgaten ja vakiinnuttaa läsnäolonsa Japanin kryogeniikkamarkkinoilla

News

25.5.2023

Bluefors, maailman johtava kryogeenisten mittausjärjestelmien valmistaja, on tänään ilmoittanut ostavansa Rockgaten, Japanin Tokiossa toimivan kryogeenisten laitteiden jakelijan. Yritysoston myötä Blueforsin myynti- ja palvelutoiminnot vakiinnuttavat läsnäolonsa Japanin kryogeniikkamarkkinoilla ja yhtiö laajentaa globaalia läsnäoloaan Suomen, Saksan, Alankomaiden ja Yhdysvaltojen ulkopuolelle.

"Rockgate oli ensimmäinen Blueforsin jakelija jo matkamme alkuvaiheessa, ja he ovat tukeneet meitä Japanissa siitä asti", kertoo Blueforsin toimitusjohtaja ja perustaja Rob Blaauwgeers. "He ovat luottaneet meihin ja ratkaisuihimme alusta asti, ja uskomme, että tiimi jatkaa japanilaisten asiakkaidemme tukemista ja Blueforsin kasvun edistämistä Japanissa erittäin menestyksekkäästi."

"Bluefors on loistava koti Rockgatelle", sanoo Rockgaten johtaja ja perustaja Tsuneo Kado. "Voin itse rauhallisin mielin pohtia eläkkeelle siirtymistä tietäen, että tiimi tulee olemaan osa yritystä, jolla on upeat ihmiset, tuotteet ja tulevaisuus."

Rockgaten hankinta on osa Blueforsin kasvustrategiaa, jonka tavoitteena on olla lähellä markkinoita ja lisätä asiakasläheisyyttä. "Japani on yksi maailman johtavista kryogeniikan ja kvanttiteknologian markkinoista, jolla on suuri tulevaisuuden kasvupotentiaali", sanoo Blueforsin myyntijohtaja Mikko Nurminen. "Blueforsille on tärkeää vakiinnuttaa läsnäolo markkinoilla, jotta voimme olla vielä lähempänä asiakkaita ja ymmärtää heidän muuttuvia tarpeitaan – vain näin voimme jatkaa odotusten täyttämistä ja ylittämistä.”

Yritysoston toteuduttua Tsuyoshi Ohta tulee johtamaan Blueforsin liiketoimintaa Japanissa. Yrityskaupan arvioidaan tulevan päätökseen kesäkuun 2023 loppuun mennessä.

Lisätietoja:
Mikko Nurminen
Myyntijohtaja, Bluefors
Puhelin: +358 9 5617 4800
Sähköposti: mikko.nurminen@bluefors.com

Tietoja Blueforsista
Bluefors on maailman johtava kryogeenisten mittausjärjestelmien, kryojäähdyttimien ja muiden kryogeenisten laitteiden valmistaja. Tuotteitamme käytetään kvanttitietokoneissa, perusfysiikan tutkimuksessa ja muilla valikoiduilla aloilla, kuten lääketieteessä ja uusiutuvan energian parissa. Yli 160 miljoonan euron liikevaihdolla ja noin 600 työntekijällä me keskitymme toimittamaan markkinoiden luotettavimmat, monipuolisimmat ja helppokäyttöisimmät järjestelmät Bluefors- ja Cryomech-tuotemerkkien alla. Tuotteidemme laatu ja tuotantomme skaalautuvuus on tehnyt meistä ensisijaisen valinnan kryogeenisille jäähdytyslaitteille yliopistoissa, tutkimuslaitoksissa ja yrityksissä maailmanlaajuisesti.
bluefors.com / cryomech.com